最新公告:

  没有公告

您现在的位置: 教师备课网 >> 中考 >> 中考英语 >> 正文
浙江省舟山市2018年中考英语真题试题附答案           ★★★
浙江省舟山市2018年中考英语真题试题附答案
作者:佚名 文章来源:网络 点击数: 更新时间:2018/6/29 9:19:02

浙江省舟山市2018年中考英语真题试题
听力
第一节:听小对话,从A、B、C三个选项中选出正确的选项,回答问题。
1.What animal are the speakers talking about?
A. A dog      B. A cat       C. A rabbit
2. What is the man's advice?
A. To see a doctor       B. To drink tea with honey.      C. To lie down and rest.
3. What's the weather like now?
A. Sunny.              B. Rainy                   C. Snowy
4. How does Mike prefer to go to the museum?
A. By bus                B. By bike               C. On foot.
5. What are the speakers probably going to do?
A. To make some cake      B. To meet friends          C. To eat some food
第二节:听长对话,从A、B、C三个选项中选出正确的选项,回答问题。
听下面一段较长对话,回答第6、7两个问题。
6. Where are Susan and Eric?
A. In the yard              B. In the park.        C. In the school
7. What kind of tree are they planting?
A. A pear tree.             B. An orange tree.     C. An apple tree.
听下面一段较长对话,回答第8~10三个问题。
8. Whom is the man choosing gifts for?
A. His wife                B. His mother       C. His daughter
9. Which scarf does the man want to buy?
A. The red one              B. The blue one     C. The grey one.
10. How much will the man pay?
A. 25 dollars               B. 45 dollars        C. 65 dollars
第三节:听下面一段独白,从A、B、C三个选项中选择正确的选项,回答问题。
11. What’s the speaker’s best day of the week at school?
A. Wednesday         B. Thursday        C. Friday
12. Where does the speaker practice the drums at lunchtime?
A. In the hall          B. In the music room  C. On the sports field
13. What are the students doing in the English class?
A. Reading English    B. Writing projects     C. Having a discussion
14. Which team is going to have a match on Saturday?
A. The soccer team    B. The tennis team     C. The basketball team
15. What does the speaker think of the cooking class?
A. Boring          B. Difficult            C. Interesting
二、完形填空
I have five children, so our house is always noisy.___1___, I love gardening and my garden helps me relax.
For a long time, I ___2___the garden of peace and quiet. When the children followed me into the garden, I would expect ___3___to be out of sight. And I would hand out tasks.
“Here: you ___4___the onions, you dig the holes, and... "Soon they would be ___5___or their arms would be sore, and they would leave me to myself.
But during a recent spring, ___6___I was working in the garden, my 13-year-old son, Josiah noticed me. He ___7___ a tool and began helping. Working as a team, we finished the job in no time at all. I ___8___Josiah, realizing that I’d enjoyed working with him.
The same thing happened-one or two of the___9___would appear and join in the gardening from time to time. Each time, I would feel ___10___that the work was lighter because of their help.
One day, when I was picking the peas(豌豆) and having a taste ___11___, Abby saw me and ran over. I put several peas into her mouth. She just loved how ___12___they were.
“Mama, I want the others to try them too.”
Suddenly, I realized I had been wrong for long. I'd tried to keep the___13___of gardening to myself, and here was a child who couldn’t wait to ___14___with others. “Sure, honey, let's pick some. We'll make a wonderful supper.”
Now I enjoy all of the garden's beauties with the children. We bring the ___15___back home, preparing and cooking the produce together, because we know that everything is better when shared.
1. A. Finally    B. Quickly    C. Luckily    D. Immediately
2. A. painted    B. guarded    C. refused    D. described
3. A. it    B. him    C. her    D. them
4. A. water    B. eat    C. sell    D. cook
5. A. hot    B. shy    C. sorry    D. nervous
6. A. so    B. if    C. while    D. unless
7. A. waited    B. picked up    C. pointed at    D. looked after
8. A. hated    B. forgot    C. saved    D. thanked
9. A. friend    B. children    C. visitors    D. neighbors
10. A. bored    B. silly    C. afraid    D. surprised
11. A. alone    B. sadly    C. together    D. instead
12. A. safe    B. tasty    C. famous    D. expensive
13. A. tradition    B. standard    C. happiness    D. background
14. A. live    B. agree    C. work    D. share
15. A. meat    B. bread    C. fruits    D. drinks
【答案】1. C    2. B    3. D    4. A    5. A    6. C    7. B    8. D    9. B    10. D    11. A    12. B    13. C    14. D    15. C
【解析】文章讲述了作者通过和孩子们分享在花园里劳动,体会到分享的快乐。
1. 句意:幸运的是,我喜欢种花园,花园使我放松。A. Finally 最后;   B. Quickly快的;    C. Luckily 幸运的;   D. Immediately立刻;根据I have five children, so our house is always noisy可知家里太吵,幸运的是,可以躲到花园去;故选C
2. 句意:很长一段时间,我守护着花园的和平与宁静。A. painted 画;   B. guarded 保护;   C. refused拒绝;    D. described描述;根据When the children followed me into the garden, I would expect ___3___to be out of sight当孩子们跟我到花园里,我就期盼着他们在视线之外。可知不喜欢孩子们的吵闹,守护着花园的和平与宁静;故选B
3. 句意:当孩子们跟我到花园里,我就期盼着他们在视线之外。根据the children可知是他们;故选D
4. 句意:你浇洋葱,你挖坑。A. water 浇水;   B. eat 吃;   C. sell 卖;   D. cook做饭;根据Soon they would be ___5___or their arms would be sore,很快他们就热了,手臂疼了。可知是让他们干活,所以是给洋葱浇水;故选A
5. 句意:很快他们就热了,手臂疼了。A. hot  热的;  B. shy 害羞的;   C. sorry 对不起;   D. nervous紧张的;根据you ___4___the onions, you dig the holes你浇洋葱,你挖坑。可知让他们干活,他们很快就热了;故选A
6. 句意:当我在花园里工作时。A. so因此;    B. if  如果;  C. while  当---时候;  D. unless除非;根据my 13-year-old son, Josiah noticed me. He ___7___ a tool and began helping.我13岁的儿子注意到我,他捡起一个工具开始帮忙。可知是当我在花园里工作时;故选C
7. 句意:他捡起一个工具开始帮忙。A. waited等;    B. picked up  捡起;  C. pointed at 指着;   D. looked after照顾;根据began helping可知是捡起工具;故选B
8. 句意:我谢谢Josiah。A. hated讨厌;    B. forgot  忘记;  C. saved 挽救;   D. thanked谢谢;根据上文He ___7___ a tool and began helping他捡起一个工具开始帮忙。可知是感谢他;故选D
9. 句意:同样的事情发生,有时一两个孩子出现在花园里参加花园劳动。A. friend 朋友;   B. children 孩子;   C. visitors 游客;   D. neighbors邻居;根据上文儿子帮忙干活,和同样的事情发生,应该是一两个孩子;故选B
10. 句意:我感觉很惊讶,因为他们的帮助,工作比较轻松了。A. bored 无聊;   B. silly 傻的;   C. afraid 害怕的;   D. surprised惊讶;根据上文不喜欢孩子们在花园里和the work was lighter because of their help因为他们的帮助,工作比较轻松了,可知是感觉惊讶;故选D
11. 句意:一天,当我独自在摘豌豆品尝一个的时候。A. alone 独自;   B. sadly 伤心;   C. together一起;    D. instead代替;根据Abby saw me and ran over.和“Mama, I want the others to try them too.”可知是独自在花园;故选A
12. 句意:她只是爱上它们是多么的美味。A. safe 安全的;   B. tasty 美味的;   C. famous 著名的;   D. expensive贵的;根据I put several peas into her mouth.和“Mama, I want the others to try them too.”可知是美味的;故选B
13. 句意:我一直尽量把花园的幸福留给我自己。A. tradition 传统;   B. standard 标准;   C. happiness 幸福;   D. background背景;根据文章可知孩子们在花园里也很高兴,可知是幸福;故选C
14. 句意:这是一个迫不及待想和其他人分享的孩子。A. live 居住;   B. agree 同意;   C. work 工作;   D. share分享;根据“Mama, I want the others to try them too.” 和“Sure, honey, let's pick some. We'll make a wonderful supper.”可知和其他人分享;故选D
15. 句意:我们带一些水果回家。A. meat  肉;  B. bread 面包;   C. fruits 水果;   D. drinks饮料;根据他们在花园里,可知是采摘了一些水果回家;故选C
三、阅读理解
阅读下面四篇材料,然后从各题所给的四个选项中选出一个最佳答案。
A
Eating your way around the world
  Australia: Try a pie floater?
  
Feeling hungry? No visit to South Australia is complete without
trying the local food—a pie floater. They are traditionally sold at
roadside food shops, some of which stay open all night. It is a meat
pie floating in a thick green pea soup. Finally, the pie is covered with
plenty of bright red tomato ketchup(番茄酱). Enjoy!
   Vietnam: Soup for breakfast
   The food stands in the streets of Ho Chi Minh City, Vietnam, open early in the morning and stay busy till late at night, selling fast food to hungry passers-by. The most famous dish is pho, a noodle soup with slices of beef or chicken and different vegetables. It's usually eaten for  breakfast-many Vietnamese people say they cannot start the day without this delicious food!
 Belgium: Home of French fries
You can find French fried potatoes all over the world, but as Belgians will tell you, they, not the French, invented this popular street food, back in the 17th century. French fries, eaten from a paper cone are the Belgian's favourite food. The secret of perfect French fries is that they are fried(油炸) twice in hot oil, to give a perfect, golden outside.
16. A pie floater in South Australia is a kind of food with______
A. fried potatoes    B. thick soup    C. beef or chicken    D. a golden outside
17. According to the passage, all the three kinds of local food_______.
A. are sold in the street    B. have meat inside
C. have tomato ketchup    D. are fried in hot oil
18. The passage most probably comes from the_____ column(栏目)in a magazine.
A. education    B. health    C. travel    D. technology
【答案】16. B    17. A    18. C
【解析】文章介绍了三种当地的传统食物。
16. 根据It is a meat pie floating in a thick green pea soup.可知有浓浓的汤;故选B
17. 根据They are traditionally sold at roadside food shops, The food stands in the streets of Ho Chi Minh City, Vietnam, invented this popular street food可知三种食物在街上卖;故选A
18. 根据文章介绍了三种当地的传统食物。Eating your way around the world可知是关于旅游的节目;故选C
B
Right now you probably spend most of your time in school. Do you wonder what you are going to do after high school? Will you continue to go to school? Will you learn a trade? Perhaps it is time to think about your choices and to prepare for them. Some day work will be a big part of your life.
What kind of job would be right for you? Think about your interests and your skills. You may like to listen to music, dance, play basketball, or work with computers. You may know how to drive a car or how to get along with people. Knowing both your interests and skills will help make a better plan for your career(职业)
To get an idea of what work you would like to do, make a list of your interests and a list of your skills. Think about what you have done to be successful in your interests. After that, brainstorm a list of career choices that might match your interests and skills. You can later keep your lists with the projects and documents(文件)that can help you achieve the career you want. They can help you know more clearly about your achievements in school and in the world of work.
Roberta Zhan, an art designer, finds her work satisfying because it allows her to use her interests and skills. She enjoyed imagining something in her minds eye while she was in school. She took art, design, and computer lessons, and also learned about taking photos on her own.
Here is what she says about the meaning of work: "If you have a job you like, work means much more than just making money. It means using your talents, making a contribution(贡献), and getting a real sense of satisfaction from doing a job.”
19. The passage is most probably written to______.
A. students    B. teachers    C. parents    D. designers
20. At the beginning, the writer introduces the topic of the passage by_______.
A. listing facts    B. giving examples
C. asking questions    D. explaining differences
21. Roberta Zhan might be most interested in______ when she war at school
A. singing songs    B. creating pictures
C. playing basketball    D. playing computer games
22. The passage is mainly about______.
A. the real meaning of work    B. the importance of interests and skills
C. the journey of Roberta's life    D. the way of preparing for the future career
【答案】19. A    20. C    21. B    22. D
【解析】文章讲述了对未来的工作怎么做准备。
19. 根据Right now you probably spend most of your time in school. Do you wonder what you are going to do after high school? Will you continue to go to school? Will you learn a trade?可知这一段是写给学生的文章;故选A
20. 根据Right now you probably spend most of your time in school. Do you wonder what you are going to do after high school? Will you continue to go to school? Will you learn a trade?可知作者通过问题的形式来引出文章主题;故选C
21. 根据She enjoyed imagining something in her minds eye while she was in school. She took art, design, and computer lessons, and also learned about taking photos on her own可知她对创作图画感兴趣;故选B
22. 根据文章讲述了对未来的工作怎么做准备。故选D
C
When our son Bradley was ten, the new bicycle he had received earlier that year was stolen. Owning a bicycle was a big deal to our children when they were little. They spent hours and hours, day after day, on their bicycles, riding up and down the footpath, and at the front of the house. We also rode together as a family a lot. Bicycling was a great way to get the kids out of the house and into the fresh air without spending any money.
Bradley had discovered that his bicycle had been stolen from our backyard in Campbelltown, South Australia, when he and his sister went outside for a morning ride. He couldn't believe that someone would do this.
He got a large piece of cardboard, painted a sign begging for the bicycle to be returned, and tied the sign to the letterbox. The following morning, when I went out to collect the mail, I found a white envelope with the magical words, "Buy yourself a new bicycle", There was a $100 banknote inside.
We were very touched that someone had the heart to do this. We’ve never been able to thank the person but we suspect(猜想)that it may have been one of our wonderful neighbors, Bradley painted a big “____▲_________23___!” on the sign and we left it outside for a couple of weeks afterwards, hoping the kind stranger would drive down our street.
A delighted Bradley was able to buy a new bicycle. As the years went on, the bicycles became bigger and more expensive but remained just as important for those family bicycle rides, Now Bradley is 25. Sometimes I miss the days when receiving a bicycle was the best thing in the world to them.
All these years later we are still thankful for the strangers kindness. We were a young family with three little children and it meant a lot to us. We still talk about it and, even now, wonder who the kind stranger was.
23. According to the passage, Bradley often______ when he was a child.
A. rode a bike    B. made signs    C. took a walk    D. collected mail
24. Which of the following is the best to fill in the blank in Paragraph 4?
A. Come back    B. Thank you    C. A new bicycle    D. A good boy
25. From the action of the stranger, we can learn that______.
A. love builds a warm family    B. a special memory lasts long
C. happiness makes a better life    D. a kindness helps others a lot
26. The best title for the passage can be_____.
A. A rich stranger    B. A thankful mother
C. A bicycle for Bradley    D. A banknote for the family
【答案】23. A    24. B    25. D    26. C
【解析】文章讲述了作者的小儿子的自行车被偷了,小男孩期待它能回来,于是写了一个牌子,第二天他们在信箱发现100元钱,让他自己买个新自行车,我们一直不知道这个好心的陌生人是谁,我们一直很感恩。
23. 根据They spent hours and hours, day after day, on their bicycles, riding up and down the footpath, and at the front of the house. We also rode together as a family a lot.可知Bradley小时候经常骑自行车;故选A
24. 根据We’ve never been able to thank the person but we suspect(猜想)that it may have been one of our wonderful neighbors,和hoping the kind stranger would drive down our street.可知应是“谢谢您”故选B
25. 根据All these years later we are still thankful for the strangers kindness. We were a young family with three little children and it meant a lot to us.可知善举能帮助其他人很多;故选D
26. 根据文章讲述了作者的小儿子的自行车被偷了,小男孩期待它能回来,于是写了一个牌子,第二天他们在信箱发现100元钱,让他自己买个新自行车,我们一直不知道这个好心的陌生人是谁,我们一直很感恩。故选C
点睛:短文阅读,做题时要结合文章的特点,题目涉及细节理解,词义猜测和推理判断,做题时要在了解文章大意的基础上,结合题目针对不同的题型采用不同的解答方式,比如细节理解题,我们要抓住里面的最有效的信息选择出正确的答案,总之理解透文章是做好一篇阅读理解的关键。例如:小题1  根据They spent hours and hours, day after day, on their bicycles, riding up and down the footpath, and at the front of the house. We also rode together as a family a lot.可知Bradley小时候经常骑自行车;故选A
D
Every 14 days, another language dies. There are many reasons for this. Some people think more common languages have more economic(经济的)power. Because of this, young people choose to learn a common language as they think it is more useful. Another reason is that some languages aren't written down. Guujaaw is a leader of the Haida Nation, whose people have lived on the Queen Charlotte Islands, Canada, for more than 10, 000 years. Their language is endangered. Traditionally, it wasn’t written down, and, as a result, some people are worried that it will die one day. Guujaaw replies to this, "We talk to each other, listen, visit, and believe in the spoken word. Expressing yourself without writing is natural." However, if Guujaaw's language and others like it are going to stay alive, writing may have to become part of their lives.
When a language dies, a lot of knowledge dies with it. To begin with, language is a huge part of the culture of the people who speak it. Language allows speakers to say certain things: words that describe a cultural idea may not translate exactly into another language. Furthermore, many endangered languages have rich spoken cultures, Stories, songs and histories are passed on from older people to younger generations(一代), Elizabeth Lindsey, an expert in languages, emphasizes(强调) this. “When an elder dies, a library is burned,” she says.
Also, language death affects our knowledge about nature. Local people often have a deep understanding of plants, animals, and the relationship between them. David Harrison, a researcher on endangered languages, reflects, “80% of plant and animal species(物种)have been undiscovered by science. But that doesn’t mean they're unknown to humans.”
Many languages are endangered. However, it s not too late. Children often grow up speaking two languages. "No one ..becomes richer by giving up… one language to learn another,” Harrison said. If children feel both languages are important, they will use both. So, it is necessary that children realize how useful their local language is.
27. How many reasons are mentioned for endangered languages in Paragraph 1?
A. 2    B. 3.    C. 4    D. 5.
28. In Paragraph 2, the writer mainly tells us_____.
A. how cultures are passed on    B. how cultures are discovered
C. why languages are written down    D. why languages are important to cultures
29. The underlined word "affects" in the passage means “_______”.
A. waits for    B. depends on
C. is different from    D. has an influence on
30. Which of the following is the writer's opinion?
A. People need to use common languages more often.
B. The spoken word is more important than the written word.
C. Children are the hope to stop the local language from dying.
D. Many animals and plants are in danger because of dying languages.
【答案】27. A    28. D    29. D    30. C
【解析】文章讲述了有的语言正在消失和语言延续的重要性
27. 根据ome people think more common languages have more economic(经济的)power. Because of this, young people choose to learn a common language as they think it is more useful. Another reason is that some languages aren't written down可知提到了两个语言消失的原因;故选A
28. 根据To begin with, language is a huge part of the culture of the people who speak it.和an expert in languages, emphasizes(强调) this. “When an elder dies, a library is burned,”可知讲诉了语言对于文化的重要性;故选D
29. 根据language death affects our knowledge about nature.语言的消失影响我们关于自然的知识;故选D
30. 根据If children feel both languages are important, they will use both. So, it is necessary that children realize how useful their local language is.可知作者认为孩子是阻止语言消失的希望;故选C
四、词汇运用
A.用方框中所给的单词的适当形式填空,每词仅用一次(每空一次)。
eight  active   seldom   quarter  interview
31. Tom has been _____ in raising money for the old people’s home.
32. Sally is such a careful girl that she _____ makes spelling mistakes.
33. These days we are _____ some students for the coming art festival.
34. You can find more information about outer space in the _____ unit of Smart Science.
35. A_____ of the students taking the course Basic Football, improved their sports skills.
【答案】31. active   
32. seldom    33. interviewing   
34. eighth    35. quarter
【解析】
31. 句意:汤姆积极为敬老院筹钱。根据be active in积极做某事;故填active
32. 句意:莎莉是如此细心的女孩,以至于她很少犯拼写错误。根据Sally is such a careful girl和选词,可知是很少犯错;故填seldom
 
 34. 句意:在Smart Science.第八单元你能找到关于外太空更多的消息。根据the+序数词+名词单数,表示“  第几---”;故填eighth
35. 句意:四分之一的学生参加了课程,提高他们的运动技能。根据a quarter of四分之一的---;故填quarter
B. 阅读下面短文,然后根据括号内所给汉语意思写出单词的正确形式(每空一词)。
 
How important is your mobile phone to you?
Imagine that you went to a day camp without your phone. How would you feel? Do you think you could get through your ___36___(社会的)life? Share your thoughts with us!
I’m not sure, but why would anyone do so? The mobile phone has brought us a much easier life. My old granny says it has ___37___ (控制)our life. However, my friends and I still think it has many___38___ (优点).

I would thank it if my family members could leave their mobile phones at home, ___39___(尤其)when we get together. Every time we eat out, my son and his wife are always busy checking and replying to emails, while my  ___40___(孙子)plays online games or texts his friends all the time. We only talk to each other when the waiter ___41___(给……看)us the menu. A family get-together is supposed to draw everyone together to have fun, but mobile phones___42___ (引起)people less attention on each other.
                                      -----Thomas Miller
My mobile phone is ___43___ (有帮助的). I use it to check my calendar and to keep in touch with others. The idea of not having it around worries me. ___44___ (一次)I left my phone at home and I couldn’t pay attention to my work at all. My___45___(同伴)in my office have the similar experiences too.
                                           -----Alex Watson
【答案】36. social   
37. controlled   
38. advantages   
39. especially    
40. grandson   
41. shows    42. cause   
43. helpful/useful   
44. Once    45. partners
【解析】
36. 句意:你想过你能过社会生活吗?根据形容词修饰名词life;故填social
37. 句意:许多老奶奶说它控制了我们的生活。根据it has可知用现在完成时态;故填controlled  
38. 句意:然而我的朋友和我仍然认为它有很多优点。根据many修饰可数名词复数;故填advantages
39. 句意:尤其是当我们聚会时。根据副词修饰整个句子when we get together;故填especially
40. 句意:而我的孙子上网玩游戏。根据plays可知主语是单三;故填grandson
41. 句意:我们只是服务员给我们看菜单时,我们互相说一下。根据show sb sth给某人看某物;根据the waiter单三,谓语动词用单数形式;故填shows
42. 句意:但是手机引起人们彼此不关注。根据mobile phones主语复数,谓语动词用原形;故填cause
43. 句意:我的手机是有帮助的。根据形容词做表语;故填helpful/useful
44. 句意:一次我把手机忘在家里。根据once一次;故填Once  
45. 句意:我办公室的同伴也和我有相似的经历。根据have可知主语是复数;故填partners
五、语法填空
阅读下面短文,在空白处填入一个适当的词,或填入括号中所给单词的正确形式。
Have you ever heard of friendships among animals? At a zoo in Germany, an unusual friendship developed ___46___a cat and a bear.
No one is quite sure how the friendship first began. One day, some ___47___(worker) in the zoo noticed a black cat was in the bear’s cage(笼子), and the two animals were playing together peacefully. They were surprised ___48___well the small cat seemed to get along with the large bear. The bear keeper allowed the cat to stay with the bear. And later the pair and their unusual friendship ___49___(become) a hot topic at the zoo.
After several years, a new cage___50___ (build) for the bear. However, the cat was still in the same cage, so it walked around ___51___(angry) and cried to be with the bear. The bear keeper finally took pity on the cat  ___52___let it stay with the bear. The cat and the bear got ___53___ (close) than before. They often sat together and shared meals in ___54___sun.
Sometimes it may be natural for animals ___55___(have) their own ideas about who would make a good friend. These may surprise humans, who usually expect animals to form relationships with others of the same species.
【答案】46. between   
47. workers   
48. how    49. became   
50. was built   
51. angrily   
52. and    53. closer   
54. the    55. to have
【解析】文章讲述了动物园里的一只猫和一只熊之间的友谊。
46. 句意:一场不寻常的友谊在一只猫和一只熊之间形成了。根据a cat and a bear可知是两者之间,between---and---  在---和---之间;故填between 
47. 句意:动物园里的工人注意到熊笼子里有一只黑猫。根据some可知用复数;故填workers
48. 句意:他们很惊讶这只小猫和这只大熊相处的多么的好。根据how+副词+主语+谓语+---,这是感叹句结构;故填how
点睛:感叹句结构,1. What +a/an + 形容词+名词(+主语+谓语+其他)+!例如:What a clever boy he is!或What an interesting story it is !;What +形容词+复数名词(+主语+谓语+其他)+!例如:What beautiful flowers they are!;What +形容词+不可数名词(+主语+谓语+其他)+!例如:What cold weather it is ! 2.How +形容词(+a+名词)+(主语+谓语+其他)+!例如:How clever a boy he is!How  tall he is!;How +形容词/副词(+主语+谓语+其他)+!例如:How lovely the baby is!  How well she sings!
49. 句意:他们之间不寻常的友谊成了动物园的热门话题。根据文章可知是过去时态;故填became
50. 句意:给熊建了一个新笼子。根据主语a new cage和build之间是被动关系,所以用被动语态,根据文章可知是过去时态;故填was built 
51. 句意:因此它生气的到处走。根据副词修饰动词walked around;故填angrily  
52. 句意:熊饲养员同情这只猫,让它和熊呆在一起。根据The bear keeper finally took pity on the cat  和let it stay with the bear.之间是递进关系;故填and
53. 句意:这只猫和这只熊比以前更亲密了。根据than可知用比较级;故填closer
54. 句意:它们通常坐在一起在太阳下分享食物。根据the放在世界上独一无二的事物前;故填the
55. 句意:有它们自己的想法对于动物来说也许很自然。根据it’s+形容词+for sb to do sth做某事对某人来是是怎样的;故填to have
六、任务型阅读  在英语拓展课上,你需要介绍一个非洲国家。请你根据搜索到的有关肯尼亚的部分资料,完成PPT 演示文稿。
Republic of Kenya is a country in Africa, with a population of about 48,000,000. Nairobi is the capital of Kenya. Kiswahili and English are its official languages, and it also has many local languages. Keya covers 582,646 square kilometers. It has a warm and humid tropical climate on its Indian Ocean coastline. On Kenya’s land, fruit, vegetables, coffee, tea, corns and wheat are the main agricultural produce. The people in Kenya like cross country running, road running, soccer, boxing and so on. Kenya won several medals during the Beijing Olympics, six gold, four silver and four bronze, making it Africa’s most successful nation in the 2008 Olympics.
 
56. ________
57. ________
58. ________
59. ________
60. ________
【答案】56. Nairobi   
57. 582,646   
58. English   
59. 48/forty-eight   
60. road running
【解析】文章介绍了非洲的一个国家——肯尼亚。
56. 根据Nairobi is the capital of Kenya.可知肯尼亚的首都是内罗毕;故填Nairobi
57. 根据Keya covers 582,646 square kilometers. 可知肯尼亚的面积是582,646平方公里;故填582,646
58. 根据Kiswahili and English are its official languages,它的官方语言是Kiswahili和英语;故填English
 
60. 根据The people in Kenya like cross country running, road running, soccer, boxing and so on.故填
road running
七、书面表达
61. 假设你是李华。上周六,你陪同来自美国结对学校的中学生Peter体验中国文化。请根据以下信息,用英语写一篇短文向校刊English Journey投稿,介绍本次活动内容并分享感受。
Activities Feelings
◆make zongzi …
◆visit a tea museum
◆learn Chinese characters
注意:(1)短文必须包括表格中的所有内容,并表达感受。
(2)文中不得出现与你身份相关的信息。
(3)词数:80-100。短文首句仅供参考,不计入总词数。
短文首句:Last Saturday, I took Peter, a student from America, to experience some Chinese cultures.
【答案】Last Saturday, I took Peter, a student from America, to experience some Chine cultures. Everything he experienced that day is a great attraction to him.
In the morning, Peter and I went to visit a tea museum, where he learnt a lot about Chinese tea. After that, I took him home and taught him to make zongzi. Although it was a bit difficult, he still enjoyed it. In the afternoon, we had a Chinese class, learning the history of Chinese characters. He also tried to write some characters with a Chinese brush, and even lost himself in it.
Peter kept saying “Amazing!” all the way, which makes me really proud of our rich cultures.
【解析】英语作文要注意人称和时态,注意提供的观点、材料,要注意句子的完整性,谓语动词的正确形式,句子之间的衔接和过渡。英语作文,要忠实于材料,不必扩展,注意用好连词,多用非谓语,慎用较难的句型,一定不能写错句。作文写出的句子要达意,完整,语法正确,合乎习惯,特别是句式,谓语动词形式要有根有据,选用比较有把握的词汇,用恰当的句型写出确切反映内容要求的句子。



文章录入:admin    责任编辑:admin 
  • 上一篇文章:

  • 下一篇文章: 没有了
  • 【字体: 】【发表评论】【加入收藏】【告诉好友】【打印此文】【关闭窗口
      网友评论:(只显示最新10条。评论内容只代表网友观点,与本站立场无关!)

    最新文章 更多内容
    普通文章浙江省舟山市2018年中考英语真题试题附答案
    普通文章山东省泰安市2018年中考英语真题试题附答案
    普通文章湖北省宜昌市2018年中考英语真题试题附答案
    普通文章浙江省绍兴市2018年中考英语真题试题附答案
    普通文章2018年广州市中考英语模拟试题(二)附答案
    推荐文章广大附中2017-2018学年度下学期初三一模英语卷附
    普通文章2018年广州市中考英语作文专题复习(一):个人情
    普通文章2018年广州市中考英语作文专题复习(二):社交人
    普通文章2018年广州市中考英语作文专题复习(四):文学故
    普通文章2018年广州市中考英语作文专题复习(六):购物和
    相关文章
    山东省泰安市2018年中考英语真题试题附答案
    湖北省宜昌市2018年中考英语真题试题附答案
    浙江省绍兴市2018年中考英语真题试题附答案
    2018年攀枝花市中考语文试题附答案
    2018年白银市中考语文试题附答案
    2018年江苏省连云港市中考语文真题答案
    2018年浙江省衢州市中考语文真题附答案
    2018年义乌市中考语文试题附答案
    2018年广州市中考英语模拟试题(二)附答案
    广大附中2017-2018学年度下学期初三一模英语卷附答
    更多内容

    | 设为首页 | 加入收藏 | 联系站长 | 友情链接 | 版权申明 | 管理登录 | 
    中学教师网 信息产业部备案