最新公告:

  没有公告

您现在的位置: 教师备课网 >> 中考 >> 中考英语 >> 正文
中考英语阜阳市2018学年上学期第一次月考九年级英语试卷附答案.doc           ★★★
中考英语阜阳市2018学年上学期第一次月考九年级英语试卷附答案.doc
作者:佚名 文章来源:网络 点击数: 更新时间:2017/11/9 14:38:42

完形填空
先通读下面的短文,掌握其大意,然后从A、B、C、D四个选项中选择可以填入空白处的最佳答案。
June 22nd, 1993 is a day that I will never forget. It was on that day that my life  1  forever.
I was a nurse working in a  2 . After being a single mother (单亲妈妈) for 12 years, I was finally   3   to enjoy life with my four children.
  4   on June 22nd, 1993, I had an accident on the way to work. I was seriously hurt. I   5   my job, and I believed my life was over, too.
I had a lot of surgeries (外科手术). After the first surgery, I was   6   helpless and could do nothing for myself. Several months later, the doctor said there was   7   else he could do and he let me go home.
At home, I had to spend most of my time in the wheelchair. Though my children   8 me carefully, I was upset and lost interest in everything.
After several months of being sad, I started to look at my life differently. Now I realize   9   the important thing in life is. I enjoy spending time with my family. And I start to appreciate (欣赏) the little things that I   10   to care about before. Now I feel I’m living a new life.
(    ) 1. A. started      B. kept       C. stopped        D. changed
(    ) 2. A. school       B. restaurant C. hospital       D. theater
(    ) 3. A. sorry            B.  absent   C. afraid            D. able
(    ) 4. A. So               B. But        C. Though       D. And
(    ) 5. A. found         B. lost       C. liked              D. hated
(    )6. A. completely   B. probably    C. normally       D. exactly
(    )7. A. everything     B. anything    C. nothing         D. something
(    )8. A. looked after B. took after  C. agreed with   D. compared with
(    ) 9. A. where       B. how      C. what           D. why
(    )10. A. began      B. failed      C. tried              D. learned
 
1D 2C 3D 4B 5B 6A 7C 8A 9C 10B

Today many Chinese people want to improve their English in different ways. Recently twenty-four young singers from all over China entered a competition by singing popular English songs. Nearly all the singers sang very ___1 comfortably on the stage. __2_ all of them took part in the competition for the first time , they were able to sing English songs just as well as native speakers.
The winner of the men’s competition was a _3___man from Xi'an and the winner of the women’s competition was a 19-year-old girl from Dalian.__4__ of them  were very modest (谦虚的)and they didn’t think they were_5__ than the other singers. Jiang Mei the winner of the women’s said studying English helped her win the prize and she would have to study hard.
This kind of competition encourages people to __6___ English. Many people agree that they make ___7__by singing English songs and that it’s a good idea to have fun with English.
Maybe you have heard of The Chinese Speak English program ___8__. If not, ___9_ find out about it? It suggests lots of ways for us to take an__10__in learning English.
Besides singing English songs, there are many other fun ways to learn English. If you look hard enough, you will find a good way to learn English better.
(    )1. A. clear      B. clearly      C. slowly     D. slow
(    )2. A. Although  B. Because     C. If         D. But
(    )3. A. 40 year old B. 40 years old  C. 40-years-old D. 40-year-old
(    )4. A. Both     B. All         C. Neither     D. None
(    )5. A. more     B. better       C. worse      D. less
(    )6. A. sing      B. speak       C. say        D. talk
(    )7. A. mistakes  B. a decision    C. progress    D. a promise
(    )8. A. before    B. ago         C. later       D. then
(    )9. A. Why don’t               B. Why not you
C. Why don’t you           D. Why do you
(    )10. A. introduction B. information  C. interest    D. part

1B 2A 3D 4A 5B 6B 7C 8A 9C 10C

补全对话
根据对话内容,从方框中选择恰当的选项补全对话,其中有两项多余。
A: Excuse me. Could you please tell me where I can buy the novel The Ordinary World ?
B: Certainly. (1) _____________
A: I’m new here. I don’t know the way. (2) ____________
B: Sure. Go east along this street and turn left at the second crossing. It’s next to a supermarket.
A: (3) _____________
B: It’s about three kilometers away.
A: (4) _____________
B: Yes, you can.
A: Which bus can I take?
B: You can take the No. 8 bus. (5) _____________
Look! The bus is coming!
A: Thank you very much.
B: You’re welcome.
A. How far is it from here?
B. You can buy it in Qing Tian Bookstore.
C. The bookstore closes at 8:00 p.m.
D. The bus stop is on the other side of the street.
E. Can you tell me the way to it?
F. Can I take a bus there?
G. I’m not sure how to get there.

1B 2E 3A 4F 5D

阅读理解
     Roger, a young man from China, has taught Chinese in a primary school in England for 3 years. A lot of children like his class and he enjoys teaching them very much. All the pupils are quite interested in what Roger teaches them. They learn quickly and do everything carefully.
One day he said to the children, “People in a lot of Asian countries wear white clothes at funerals(葬礼), but people in America and in Europe wear white in the weddings because white means purity and happiness. What color does an English woman wear when she gets married?”
Mary said, “White, sir, because she is happy.” “That is good, Mary,” Roger said. “You are quite right. She wears white because she is happy.”
But then one boy in the class put up his hand. “Yes, Dick?” Roger said, “Do you have a question?” “Yes,” Dick said. “Why do men wear black in our country when they get married, sir?” 
(    ) 1. What does Roger do?
A. He teaches English in China        B. He is a Chinese teacher in China
C. He teaches Chinese in England      D. He teaches English in England
(    ) 2. Roger enjoys teaching his pupils because_________.
A. they are his own children        B. they are clever and careful
C. they are lovely                D. they are polite and helpful
(    ) 3. An English woman wears white clothes________.
A. when she gets married           B. when she is worried
C. when she is sad                 D. when she is a funeral
(    ) 4. What color do men in England wear when they get married?
A. White      B. Black      C. Red     D. Green

1C 2B 3A 4B

We spoke to three students from around the world about different national holidays. There are different customs (习俗) for each festival.
Tan Xiaodong. 15. Hong Kong, China
    “It’ll soon be Chinese New Year. Before it we’ll clean the house and decorate it for good luck. Every shop is going to close for a few days and we’ll go out a lot to celebrate in the streets. We might go and see the lion and dragon dances in the city center. I love this festival. ”
             Wendy, 16, Sydney, Australia
    “Australia is on 26th January and it’s an important holiday here. We always have a Monday off, so we celebrate for three days. My parents and I go to the countryside for a picnic and friends always come over. Many people go to beach parties or street parties and there’s lots of music and dancing. What fun!”
             Amy, 14, New York, the USA
    “The first Thanksgiving Day was hundreds years ago when Europeans who came to America thanked God for his help. It’s still a very important day for families to be together. This year we’re going to visit my parents and we’ll eat a delicious meal of turkey. Thanksgiving Day is on the fourth Thursday in November every year.”
(   )1. How many festivals are mentioned (提到) in the passage?
     A. Two.    B. Three.    C. Four.       D. Five.
(   )2. During the Chinese New Year, tourists can _________.
     A. do a lot of shopping                 B. see lion and dragon dances
     C. decorate the house for good luck       D. eat turkey
(   )3. On Australia Day, families often ___________.
     A. have a picnic in the countryside       B. go to a swimming pool
     C. have a party at school               D. clean the house and dance
(   )4. What do you think a turkey is in the passage?
     A. A country   B. A festival  C. A bird  D. A kind of drink
(   )5. From the passage, we can learn that _____________.
     A. Australia is an important day for family members to get together
     B. different festivals have different customs
     C. many go out for a picnic with friends before Chinese New Year
     D. the first Thanksgiving Day was born a hundred years ago

1B 2B 3A 4C 5B
Some people have a very poor sense of direction. Unluckily, I am one of them. I have visited a place many times but I may still get lost there the next time.
 When I was a little girl, I never dared ask strangers the way. So I used to walk round in circles and hope that by chance I would get to the place I was going to.  Now, I am no longer too shy to ask people for directions, but I often receive helpless or even wrong information. So I try to avoid giving people wrong directions. If anyone asks me the way to somewhere, I always say, “Sorry, I am a stranger here.”
Once on my way to work I was stopped by a man. He asked me if I could tell him the way to the Friendship Building. I gave him my usual reply. But just as I walked on only a few steps, I realized that he had asked the way to my office building. However, I had no time to turn back and look for him. I was rushing to meet with someone at my office and I didn’t want to keep him waiting.
When I just got to my office, the secretary showed in the man who had asked me for directions. Imagine how embarrassed I was and how surprised he was when we saw each other at the first sight!
(    )1. The writer always refuses to give people directions because _____.
A. she’s a stranger to the city           B. she doesn’t know the people
C. she has no time to help others        D. she’s afraid of giving wrong directions
(    )2. A man stopped the writer on the way to _____.
A. sell her something B. ask for the time C. make friends with her D. ask for the direction
(    )3. The word “embarrassed” in the last paragraph means _____.
A. 尴尬的    B. 困惑的    C. 激动的    D. 拮据的
(    )4. Which of the following is TRUE according to the passage?
A. The writer is too shy to give others directions.
B. B. The writer has a very poor sense of direction.
C. The writer never got lost when she was young.
D. The man was quite nervous when he saw the writer.
 
1D 2D 3A 4B

I’m Liu Li. I am a middle school student now. It seems that my life has changed a lot in the last few years. For example, I used to have short hair, but now it grows long. I used to be afraid of the sea because I didn’t know how to swim, but now I am a good swimmer in our school. I used to be short but now I’m tall. As for eating, I used to eat meat but now I eat more vegetables than meat. When I was younger, I didn’t use to read any books, but now I like reading storybooks. When I was in primary school, I used to play football after school, but now I have to go right home and do homework, I didn’t use to like math and I used to be terrified of tests, but now I like all the subjects and never mind tests any more. In the past, I used to have time chatting with my parents, but now I hardly ever chat. I have to study. I miss the old days.
( )1.What does Liu Li’s hair look like now?
     A. It’s short.    B. It’s long.  C. It’s straight.     D. It’s curly.
( )2.Why did Liu Li use to be afraid of the sea?
     A. Because there were many sharks in it.
     B. Because there were always strong waves in the sea.
     C. Because she couldn’t swim.
     D. Because she had met an accident in the sea.
( )3.What kind of books does Liu Li like to read now?
   A. English books. B. Famous books. C. Picture books.  D. Storybooks.
( )4.What did NOT Liu Li use to do?
    A. Swim.      B. Chat.    C. Eat meat.    D. Play football.
 
1B 2C 3D 4A

阅读下面短文,并用英语回答问题(请注意每小题后面的词数要求)
Billy Smith loves water. His hobbies are swimming and diving (潜水). And he likes golf too. Billy’s a very lucky man because his interests are part of his job.
Billy lives in the USA with his wife, Linda. They got married ten years ago. At that time, Billy worked in an office in New York. He worked with computers. He worked five days a week, from eight in the morning to seven in the evening. He hated his job. There was no time for diving or golf. Linda worked in a shop and she didn’t like her boss (老板). She hated the cold winters in New York too. So Billy and Linda decided to leave their jobs in New York and buy a house in Florida. The weather is fantastic in Florida. The days are sunny and hot.
Now Billy goes diving every day and he goes to golf courses (球场) every day. But he doesn’t play golf very much — he works at the golf course. He travels around Florida and he goes to lots of different golf courses. Sometimes Linda goes with him and sometimes she stays at home. There are lakes on many golf courses and Billy only goes to golf courses with lakes. Players often hit their golf balls into the water.
     In his new job, Billy dives in the lakes for these golf balls. On some days, Billy collects two thousand golf balls. Linda has an office in their home and she works there. She sells the lost golf balls that Billy finds. For golfers, they are cheaper than new golf balls.
Both Billy and Linda are very happy now.
根据材料内容简要回答下列问题。
1. Why did Billy hate his old job?(不超过9个单词)
__________________________________________
2. What do Billy and his wife think of the weather in Florida? (不超过4个单词)
__________________________________________
3. Where does Linda work now? (不超过3个单词)
__________________________________________
 
1. Because there was no time for diving and golf.

2. It’s fantastic/ It’s sunny and hot.
3. In her / their home.

单词拼写
1. He s________(很少)talks about others before me.
2. I’m one of Dr. Shaw’s p________ (病人). He is kind to me.
3. Mr. Green is from an E_______(欧洲的)country, he is a humorous man.
4. The reporter is gong to interview an old man with ____(warm)and kindness.
5. I always take an a________ (积极的) part in the school activities .
 
1.seldom  2. patients 3.European 4. warmth 5. active



文章录入:admin    责任编辑:admin 
  • 上一篇文章:

  • 下一篇文章: 没有了
  • 【字体: 】【发表评论】【加入收藏】【告诉好友】【打印此文】【关闭窗口
      网友评论:(只显示最新10条。评论内容只代表网友观点,与本站立场无关!)

    最新文章 更多内容
    普通文章中考英语阜阳市2018学年上学期第一次月考九年级
    普通文章2018年初三英语中考模似考试试题与答案
    普通文章A: You look worried, Paul.补全对话
    普通文章John Smith had wanted to be a pilot since he
    普通文章Kim Bogue, a keeper in California, worker ov
    普通文章Today, nurses, along with doctors, take care
    普通文章贵阳市2017年初中毕业生学业考试英语试题卷附答
    普通文章孝感市2017年高中阶段学校招生考试英语试卷附答
    普通文章重庆市2017年初中毕业生学业水平考试英语试卷附
    普通文章白云区2017年初中毕业班英语综合测试卷附答案.d
    相关文章
    阅读短文,回答问题:防冻冷却液 汽车行驶时,发动
    小明探究电流一定时,导体消耗的电功率与导体电阻
    如题21-1图所示是演示“流体压强和流速的关系”实
    某校实验小组设计了一个智能供暖器,电路如题20 图
    常用机器人潜入水下打捞沉船上的物体,(ρ水=1.0×
    小明用天平、烧杯、油性笔及足量的水测量一块鹅卵
    将体积相同材料不同的甲乙丙三个实心小球,分别轻
    妈妈与小明进行爬山比赛,他们选择的起点、路径和
    如题5图所示电路中,电源电压为4.5V,L1、L2是小灯
    某品牌轿车的质量为M(含驾乘人员),车的钢质外壳
    更多内容

    | 设为首页 | 加入收藏 | 联系站长 | 友情链接 | 版权申明 | 管理登录 | 
    中学教师网 信息产业部备案