最新公告:

  没有公告

您现在的位置: 教师备课网 >> 中考 >> 中考英语 >> 正文
[图文]北京市东城区2015年中考一模英语试题附答案.doc           ★★★
北京市东城区2015年中考一模英语试题附答案.doc
作者:佚名 文章来源:网络 点击数: 更新时间:2016-3-3 10:51:34

完形填空

阅读下面的短文,掌握其大意,然后从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中选择最佳选项。

An Imperfect Painting

My parents always wanted me to be “on top”,so from early on I had the 1 to be the best in everything,from getting the highest score in a spelling test to running fastest in a race.

In middle school,I realized how many other smarter and faster people there were, It became 2 that I was not the best any more, but my parents still held on to theirhope and forced me to try hard.To their disappointment, I became less confident and didn’t want to work harder because,to me, there was no point in making any more 3 if I was unable to be number one. My grades began to fall; I never practiced the piano; I 4 painting.It was all because motivation(动力)to do anything had dropped much.

When high school started, I was at a newschool in a newcity. I 5 to get back my motivation and start over.So I picked up my ever favorite hobby again and enrolled(报名)myself in the art course, 6 ,our art teacher, Mr.Grady, gave us more freedom with our art projects. He would always encourage us to realize our potential(潜力).

My first painting was simply a bee sitting on a sunflower, I tried my best, but still found it hard to feel satisfied with it. I knew it was not 7 and could hardly get a good grade. But I showed it to Mr.Grady. He didn’t 8 it in a rush. Instead, he gave me advice which only motivated me to work harder on it. For the first time I was happy with the 9 of my painting rather than disappointed about its imperfection. I finished all the other projects with higher grades, but I hung the first painting in my room at the end of the term.

My parents thought 10 me to be number one would motivate me. Instead, it discouraged me much when I was not number one, for I had gone to school only to get a grade, not knowledge, let alone progress. Actually, it is okay not to be the best at everything as long as you continue to try your best.

1 A. ability    B. chance      C.goal         D. way

2 A. strange    B. obvious     C. acceptable    D. impossible

3 A. efforts      B. choices      C. promises     D. wishes

4 A. regretted    B. considered   C. continued     D. stopped

5 A. failed      B. refused       C. decided     D. waited

6 A. Naturally   B. Similarly     C. Normally    D. Luckily

7 A. famous     B. modern      C. perfect      D. special

8 A. name     B. grade         C. hang        D. finish

9 A. progress    B. meaning     C. style         D. title

10 A. instructing  B. helping      C. encouraging   D. pushing


1C  2B  3A  4D  5C  6D  7C  8B  9A  10D

1C  2A  3B
 
A Growing Plan

Drew, Emilio, and Michisat at a picnic table in the City Park in Oklahoma. They didn’t care about the sounds around them. They just focused on the task they had planned to complete.

They wanted to start a school garden at Jefferson Middle School. At first, it was Dew’s idea. Hefirst saw a school garden when he visited his cousin P. J. in Washington. He was surprised at the variety of fruits and vegetables the students at P. J.’ s school grew.

When Drew returned from his trip, he told his friends all about what he had seen. Now the three of them decided to make a plan to make Ms. Milano, the school headmaster (校长), believe that the garden was a good idea.

“We are going to need a teacher to guide us through the project, ” said Drew. “ I know that Mr. Hasselbach gardensat home. Just last week he brought in a whole basket of tomatoes from his garden. He might be happy to help.” Drew wrote down Mr. Hasselbach’s name in his notebook.

“We might need some money to get the project up and running,” added Michi. “We could tell Ms. Milano that we will organize a book sale to raise money.”

“That’s a great idea,” said Emilio. “ My aunt is a co-owner of a nursery (苗圃). She can help us design the garden, select plants, and create a budget (预算).”

Drew nodded and made some more notes. “If we havea garden, think of all the lessons

we’ve learnt. We’ll have to measure and weigh things. We can practice what we learn in the science lessons. There is no way that Ms. Milano could refuse us!”

Michi and Emilio smiled. “If everything goes as planned, we’llbe digging in the dirt very soon!”

1. Where would the garden be built?

A. In a park in Washington. B. At Jefferson Middle School

C. In a park in Oklahoma. D. At P. J.’s school.

2.How would the three students get money for the project?

A. By organizing a book sale.

B. By working in a science lab.

C. By selling tomatoes to teachers.

D. By asking their relatives for help.

3. Who would help design the garden?

A. Ms. Milano. B. Mr. Hasselbach.C.Emilio’s aunt.D. Drew’s cousin.

4. What do we know about the three students from the passage?

A. They were afraid of the headmaster.

B. They were bored with science lessons.

C. They were good at the work in the garden.

D. They were confident about their plan at last.

 

1B  2A  3C  4D

难度:  使用次数:0 入库时间:2016-02-28 来源:
Alexis Martin is a three-year-old girl from Arizona. She hasn’t started kindergarten(幼儿园)yet, but she has an IQ above 160, which is well above the average (一般的)people’s IQ. So, there is no wonder that she has become the youngest member of Mensa, the largest and oldest high IQ society in the world. Mensa is an international club whose members must have an IQ score in the top 2% of the world. Currently, Mensa has 3,300 members under the age of 18 in the U.S. Alexis is one of them.

The average people generally have an IQ score of 100 points, but Alexis scored 160 points, the highest score on the test. The doctors who tested Alexis said she scored so high that they couldn’t even work out her IQ exactly. They think she is even smarter than 99.9% ofthe world population. Actually, she matched the IQs of talents like Albert Einstein, Stephen Hawking and Bill Gates.

Ian Martin, Alexis’ father, said his daughter showed signs of some special abilities at the age of one and she began reading books for pupils when she was just two years old. Now at the age of three, Alexis is reading on a fifth gradelevel.

“From 12 months old, we’d be driving around in the car and she would repeat her bedtimestories from the night before,”he said. “She didn’t just repeat them. She could remember every word of them exactly.”

Ian Martin thinks his daughter also stands out when it comes to learning new languages. “Anytime she learns a word and just picks it up through anything. She never ever uses it in the incorrect situation, ever.”Ian said.

While Alexis’s parents are proud that their three-year-old daughter has become a member in Mensa, they are also aware of the price that comes with every gift. The doctors say Alexis should never attend a normal school and children with her level of intelligence(智力)

often experience high anxiety(焦虑) unless they’re around similarly gifted boys and girls. Her parents decide to follow the advice and try to look for proper ways to help her get involved into society.

1. Mensa only accepts ____________.

A. teenagers under 18 in the U.S.

B. people with IQs above 160 in the U.S.

C. talents in the world like Albert Einstein

D. people withIQs in the top 2% of the world

2. From the passage, we know that Alexis’ IQ is____________.

A. getting higher through training

B. beyond the limit of the IQ test

C. above the IQ of Stephen Hawking

D. growing too fast to get an exact score

3. One of Alexis’ special abilities is that____________.

A. she could read stories at the age of one

B. she could write books for pupils at the age of two

C. she canremember every word of what her parents said

D. she can learn new words quickly and use them properly

4. What can we learn from the last paragraph?

A. Alexis is sure to experience anxiety in the future.

B. Alexis’parents can’t afford the gift that she chooses.

C. Alexis’parents won’t be able to find her a normal school.

D. Alexis may feel it hard to get along with the average people.

1D  2B  3D  4D


It is an argument that has divided the East and the West for centuries: Are chopsticks better than the knife and fork, or vice versa? Now the winner may finally be decided, on environmental ground.

Chopsticks are made from a variety of materials, but bamboo and wood chopsticks are more popular. They are usually cheaper, lower in temperature conduction and provide better sense for holding food. That’s why almost all disposable (一次性的) chopsticks are made of bamboo or wood. With cutting down 25 million fully-grown trees a year to make chopsticks, China has ranked number one among the producers. “We must change our habitsand encourage people to take their own  chopsticks when eating out,” said Mr. Bo, the owner of a forestry industry company in China. He even wentso faras to suggest that restaurants should offer metal knives and forks instead. If Mr. Bo’s suggestion is widely accepted, it would be a dark moment in chopsticks’ 4,000-year history.

Chopsticks were invented in ancient China and later spread around Asia. They are not only used as eating tools but also used for cooking, stirring the fire and serving food. Koreans sometimes use metal chopsticks because of their love of barbecue (烧烤). Chinese chopsticks are longer than Korean and Japanese chopsticks in order to reach the dishes in the center of the table. There are 1.4 billion people using 80 billion pairs of disposable chopsticks in China every year. However, the most widespread use of disposable chopsticks is in Japan. Around a total of 24 billion pairs are used in Japan each year, which means each Japanese uses almost

200 pairs yearly. However, most of its disposable chopsticks have been imported (进口) from China, up to over90%.

Today, China has to accept the truth that its forests can no longer provide enough chopsticks to feed Asian’s table habit. China is now the world’s largest importer of wood and even imports chopsticks from America. An American company said that the state’s native sweet gum and poplar wood would be perfectly used to make chopsticks. These materials do not need to be lightened with chemicals or bleach (漂白粉). The healthy materials and fairly reasonable prices of the products are appealingto Asian customers. More and more Asians start to use American-made chopsticks at their tables.

Although the U.S. has a huge amount of wood, which reduces the number of trees that are cut down in Asia, changing the table habit of using disposable chopsticks still seems to be a wiser choice for chopsticks-using countries.

1. According to Paragraph 2, Mr. Bo’s advice is that Chinese should ____________.

A. use metal chopsticks instead of wooden ones

B. plant more trees and produce fewer chopsticks

C. form the habit of taking their own chopsticks when eating out

D. change their habits and begin to use knives and forks at home

2. What do we know about chopsticks in Asia?

A. Koreans mainly use chopsticks to cook food over a fire.

B. Most disposable chopsticks in Japan are made in China.

C. The most disposable chopsticks are used in Japan yearly.

D. Chinese use the shortest chopsticks to take and serve food.

3. The underlined word “appealing” in Paragraph 4 probably means ______

A. normal   B. necessary  C. attractive   D. surprising

4. What’s the best title for the passage?

A. Time to Change the Materials for Chopsticks

B. Time to Cut Down on Disposable Chopsticks

C. Time to Import Disposable Chopsticks

D. Time to Give UpUsing Chopsticks

1C  2B  3C  4B

阅读短文,根据短文内容,从短文后的五个选项中选出能填入空白处的最佳选项。每个选项只能用一次

Doctors in Germany have warned people that headbanging could be bad for your health. __________ (1). Dancers shake their heads back to front, and from side to side, very quickly.

Doctors say this would injure(伤害) the brain. __________ (2). The man had no history of head injuries but had been headbanging for many years.He began to have bad headaches after going to a heavy metal concert.  __________ (3) They gave him a brain scan(扫描) and found bleeding in his brain. He needed an operation to repair it. Doctors made a hole in his brain to take out some blood.  __________ (4)

Doctors said the risk of injury to the brain from headbanging is low and heavy metal fans do not need to stop doing the dance completely. The head doctor, Ariyan Pirayesh, said: "We are not against headbanging. Rock 'n' roll will never die. __________ (5). We just think if our patient had gone to a classical (古典的) concert,this would not have happened."

1E  2D  3C  4B  5A


阅读短文,根据短文内容回答问题

I love travelling so you can imagine my disappointment when I know that my local train station would be closed for five months. Unfortunately I do not have a car but I realized that I could start carpooling.

Carpooling is the sharing of car journeys so that more than one person travels in a car. As a result, carpooling can be a cheaper choice than public transport because everyone in the car shares the cost of petrol (汽油). I recently did carpooling for the first time and it was very easy to find a driver. I used a website which lists drivers’ descriptions and found someone who was going to the same place as me. The descriptions provided a lot of information such as the driver’s first name, age and gender as well as reviews form previous (以前的)passengers. I decided to travel with a lady who had very good reviews. I paid for my share of the petrol through the website and planned to meet her in the town center.

It may seem quite dangerous to travel with strangers but there are some safety actions. Firstly, the driver cannot receive your money until you text him or her a code (密码) at the end of your journey. This means that if you are unsatisfied with your trip, the driver will not be paid. Secondly, it is important to read quite a number of the drivers’ descriptions and reviews when you choose a driver. Lastly, I would suggest travelling with a friend so that you will feel safer and less lonely.

I had a very good experience of carpooling. Not only was the trip very cheap, but the driver and the other passengers were really friendly. They were all French so I had the chance to practice speaking some French. As train and petrol prices are rising, both drivers and passengers can benefit from this cheaper form of travel. More importantly,, carpooling provides a fantastic opportunity to meet interesting people on your travels.

1. How did the writer usually travel before starting carpooling?

2. Who pays for the petrol when people do carpooling?

3. When can the driver receive the money from a passenger?

4. To keep safe, what does a passenger need to do when choosing a driver?

5. In the writer’s opinion, what are the advantages of carpooling?

1.By train  

2.Everyone in the car.

3.When the passengertexts him or her a code at the end of the journey.

4.The passenger needs to read the drivers’ descriptions and rewiews.

5.It’s cheap for both the driver and the passengers and it provides a fantastic.

 



文章录入:admin    责任编辑:admin 
  • 上一篇文章:

  • 下一篇文章: 没有了
  • 【字体: 】【发表评论】【加入收藏】【告诉好友】【打印此文】【关闭窗口
      网友评论:(只显示最新10条。评论内容只代表网友观点,与本站立场无关!)

    最新文章 更多内容
    普通文章北京市东城区2015年中考一模英语试题附答案.doc
    普通文章广西南宁市江南区沙井中学2015届九年级下学期第
    普通文章23016中考英语模拟试题(一)附答案.doc
    普通文章2015山东临沂市沂水县马站初级中学中考英语模拟
    普通文章北京市石景山区2015年中考一模英语试题附答案.d
    普通文章山东省宁津县保店中学2015届九年级下学期第一次
    普通文章湖南省娄底市2016届九年级上学期期中英语试题附
    普通文章江苏省南京市溧水区2015年中考一模试题英语试题
    普通文章2016谷来镇中学九年级英语12月月考试卷附答案.d
    普通文章2016届广州市南沙区第一学期九年级学生学业水平
    相关文章
    山东省宁津县保店中学2015届九年级下学期第一次月
    江苏省南京市溧水区2015年中考一模试题英语试题附
    黄冈市启黄中学2015年秋季初三入学考试英语试题附
    如图,在平面直角坐标系中,点0为坐标原点,抛物线
    已知:AB是⊙0的直径,DA、DC分别是⊙0的切线,点
    兰州市2015—2016学年度第一学期期末考试九年级英
    下图是甲、乙两种固体物质在水中的溶解度曲线。下
    如图所示,广口瓶中盛有少量饱和澄清石灰水,小试
    湖北省宜昌市点军区2016届九年级上学期期中英语试
    2016学年广东实验中学中考一模英语试题附答案
    更多内容

    | 设为首页 | 加入收藏 | 联系站长 | 友情链接 | 版权申明 | 管理登录 | 
    中学教师网 信息产业部备案