最新公告:

  没有公告

您现在的位置: 教师备课网 >> 中考 >> 中考英语 >> 正文
黄冈市启黄中学2015年秋季初三入学考试英语试题附答案.doc           ★★★
黄冈市启黄中学2015年秋季初三入学考试英语试题附答案.doc
作者:佚名 文章来源:网络 点击数: 更新时间:2016-1-27 13:58:20

完形填空
阅读下面短文,从短文后所给的四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。
The bell rang loudly. Everybody packed their schoolbags and got ready to go home. When the
   1   dismissed(解散) the children,    2    lined up in two rows and walked orderly to the school gate.
Usually David’s    3    would come and get him home from school but today she was not there. David waited for 15 minutes    4    he walked home.
When he reached home, he knocked on the    5   as he did not bring his keys. Surprisingly, no one answered the door. David    6   his mother was in the toilet so he waited patiently for his mother. After a few minutes there was    7    no response(回答). Just as he was about to go to the nearby coffee shop where his father worked to   8   the keys, he heard the    9    voice of his neighbour, John.
David told him that no one was at home and John’s mother suggested that David   10    in their house till his mother came back. David and John played    11    till evening when David’s mother came back.
David   12    John and his family before he went back into his house. David’s mother    13   David that she had a backache and she had to see a doctor.    14    this experience, David learnt an important    15   , “Neighbours are people who help each other.”
1.A.teacher    B.nurse         C.worker         D.farmer
2.A.he         B.they          C.she            D.we
3.A.father     B.neighbour     C.mother         D.doctor
4.A.before     B.after         C.when           D.while
5.A.window     B.floor         C.wall           D.door
6.A.hoped      B.thought       C.said           D.imagine
7.A.almost     B.already       C.still          D.always
8.A.get        B.make          C.find           D.buy
9.A.friendly   B.angry         C.lazy           D.unhappy
10.A.sit       B.stay          C.come           D.drop
11.A.carefully B.quickly       C.easily         D.happily
12.A.called    B.loved         C.thanked        D.visited
13.A.told      B.answered      C.asked          D.kissed
14.A.From      B.About         C.To             D.Of
15.A.word      B.lesson        C.sentence       D.saying
 
1A 2B 3C 4A 5D 6B 7C 8A  9A 10B 11D 12 C 13A 14A 15B

阅读理解
Once an old man was walking in a street with his horse. It was raining hard. The old man was cold because he was walking in the rain. He wanted to stay in a restaurant. It was a quarter past three in the afternoon. The old man got to a small restaurant. There were a lot of people in it, so the old man couldn’t come near the fire. He thought and thought. At last he said to the waiters, “Take some fish to my horse.” The waitor and the people were very surprised. The waiter said, “A horse doesn’t eat fish.” The old man told the waiter, “This horse is very interesting. It can sing, dance and does all kinds of things. It can eat fish, too.” So the waiter brought the horse some fish.
All the people in the restaurant ran out to see the horse eat fish except the old man. Now the old man sat beside the fire. After a while the waiter came back and said, “Your horse didn’t eat any fish.” The old man said, “All right, take the fish back and put it on the table. I’ll eat it.”
1.The people in the restaurant all ran out because___________.
A.they wanted to see the old man       B.they wanted to see the horse eat fish
C.the waitor said there came the horse D.there was no fire over the stove
2.All the people in the restaurant rushed out ________but _________ didn’t.
A.to see the horse sing… the old man
B.to watch the horse play games… the waitor
C.to look for the horse… the old man
D.to see the horse eat fish… the old man
3.Why did the old man ask the waiter to take some fish to his horse? Because ________.
A.his horse liked eating fish
B.he was cold
C.he wanted to sit by the fire, but wasn’t able to do so at first
D.he himself also liked to eat fish
 
1B   2D   3C

There are two kinds of changes—chemical change and physical change.
In a chemical change, there is always a new substance(物质) formed. Breaking up water into hydrogen(氢气) and oxygen(氧气) is a chemical change. In each of the chemical change at least one new substance is formed. A change is not a chemical change if it doesn’t form a new substance.
Physical changes are very common, too. There are many examples. You can make a physical change by tearing(撕开)a piece of paper in two, or by cutting a piece of iron with lathe(车床). Here paper is still paper, and the iron is still iron.
Another way of making physical change is dissolving(融化) something in water. When you dissolve salt in water, the salt disappears. You may think that a new substance has been formed. But really there is no new substance. The salt is still salt. You can still taste it. So the dissolving of anything is a physical change.
When water freezes, the change is also a physical one. The water changes from liquid(液体) to solid(固体). But it is still the same substance. That is why the freezing of anything is a physical change.
1.It is not ______ if a new substance is not formed in the change.
A.a physical change                  B.a chemical change
C.change of state(状态)            D.a change
2.The dissolving of salt in water is _________.
A.a physical change                  B.a chemical change
C.hydrogen and oxygen             D.breaking up
3.Which is wrong according to the passage?
A.A new substance is always formed in a physical change.
B.Two kinds of changes are talked about in this passage.
C.If a change forms a new substance, it’s a chemical change.
D.The physical changes include the freezing of anything.

1B  2A  3A

If you want to study English well, you need to do the following things.
Joining an English club is a good idea and joining an international club (where English is in use at least some of the time) is, for many people, even better.
In order to learn English well, you should keep practicing it as much as possible. There are several good ways to help you with the English study.
First, you may take notes of any mistakes made by you, so as to get familiar with the correct usage of the English language.
Second, it’s important to improve your ability, especially the ability of reading comprehension(理解). By reading more English articles, you will build your sense of English.
Third, try to form a reciting(背诵) habit. Well-written paragraphs are worth reciting. By memorizing them, you will find that writing English articles is not so difficult.
Last but not the least, you should always use a dictionary with both Chinese and English explanations. It will tell you the differences between these two beautiful languages.
1.Who may be the most suitable readers of this article?
A.Anyone who likes maths.        B.Anyone who wants to learn English well.
C.English teachers.                   D.Anyone who wants to learn Chinese well.
2.From this article, we know we can use the following ways to learn English well except__________.
A.going abroad to learn English
B.joining an English club
C.Keeping practicing it as much as possible
D.trying to form a reciting habit
3.By reading more English articles, you will build _____________.
A.your knowledge of English grammar
B.your ability of English writing
C.your ability of singing English writing songs
D.your sense of English
4.What’s the best title of the article?
A.We should take notes of any mistake made by us.
B.We should read English more.
C.How to learn English well.
D.We should buy a dictionary with both Chinese and English explanations.
 
1B  2A  3D  4C

任务型阅读
阅读下面一篇短文,根据短文内容,按要求完成下列各题。
There are many things we need to know that we do not learn at school. For example, if we want to use our money wisely, we need to shop carefully. (1)We need to know how to compare(比较) the prices of things in different shops. We need to be able to compare the quality(质量) of different brands(品牌). We need to know how to make the best choice when we shop.
(2)Knowing how to make such choices is a life skill, and we need these skills if we are to lead useful and happy lives.
Some of these choices are small. For example, will I take an apple or a pear for lunch? Will I take the bus to school today or will I walk? Will I wear the red T-shirt or the blue one to the movies? Other choices are more important. For example, will eat healthy food for lunch or will I eat junk food because it is tastier? Will l work hard in all my classes I enjoy? We make decisions like this every day.
Making the wrong choices can result in unhappiness. (3) We have to realize that the choices we make can affect(影响) the rest of our lives, and it can also affect other people. The next time you decide to waste time in class, play a joke on someone or talk loudly at the movies, consider(思考) this: Who else does your choice affect?
1.将(1)处的句子改为否定句。
We ________ _________ to know how to compare the prices of things in different shops.
2.将(2)处的句子以it开头重新改写。
It is a life skill ________ _______ to make such choices.
3.将(3)处的英文翻译成汉语。

1
.We don’t need to know how to compare the prices of things in different shops.
2.It is a life skill knowing how to make such choices
3.我们必须意识到我们做的选择能影响我们余下的生活。
完成句子;根据括号内的汉语提示,完成句子(每空一词)
1.It was an ______________(使人不愉快的) trip. And I won’t go there again.
2.We are sure that Jim will be the __________(胜利者) in the 400-metre race.
3.People mustn’t ________(通过) street when the traffic lights are red.
4.Would you mind not __________(吸烟) in the office?
5.Students usually do their homework in the ___________(白天).
6.Yesterday my grandma _________(跌落) and hurt her knees.
 
1.unpleasant  2.winner  3.cross
4.smoking  5.daytime  6.fell

补全对话
Son: Hey, Dad?
Dad: What’s the matter?
Son: 1._________________________________
Dad: What movie are you going to see?
Son: The Palace. It’s really an interesting movie.
Dad: OK.2._______________________________
Son: I am going to see the movie with Tony.
Dad: 3.______________________________.
Son: I’ll come back at 9 o’clock. The movie is a little long.
Dad: Don’t stay out late. You must get back home before 9:30.
Son: All right. 4.__________________________
Dad: No, I need it. And you are too young to drive a car. But 5.__________________________
Son: It’s kind of you to do that. Thank you, Dad.
 
1.I am going to see a movie.
2.Who are you going to see with?
3.When are you coming back?/When are you going to come back?

4.Could I use your car? / Could I borrow your car?
5.I can give you a ride.

书面表达
一个人的成长离不开亲人的陪伴,朋友的支持。他们都给了我们许多的关怀与帮助。让我们怀着一颗感恩的心,以“My_____________”为题,讲述一位令你难忘的人。
要求:1.用一般现在时简要描述人物的外貌和性格特点;用一般过去时简要描述对你的关怀与帮助。
      2.语句通顺,书写工整。词数:不少于70词。
      3.文中不得使用真实的班级与姓名。
______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

My Math Teacher
Mr. Wu is my math teacher. He is tall and outgoing. He likes sports very much.
fc oo co.ne t.cn组 卷#
Mr. Wu is a kind teacher. When I was in Grade One, my math was poor and I couldn’t work out the problems. He helped me with it and told me the good ways to learn math. He regarded me as his own child. Now my math is better and I often get good grades. I really thank him for his kind help.
No matter where I go, I will remember I have an excellent teacher.



文章录入:admin    责任编辑:admin 
  • 上一篇文章:

  • 下一篇文章: 没有了
  • 【字体: 】【发表评论】【加入收藏】【告诉好友】【打印此文】【关闭窗口
      网友评论:(只显示最新10条。评论内容只代表网友观点,与本站立场无关!)

    最新文章 更多内容
    普通文章黄冈市启黄中学2015年秋季初三入学考试英语试题
    普通文章浙江省温州市实验中学2015届初中毕业生学业一模
    推荐文章2016届初三上学期期末英语专题复习附答案
    普通文章兰州市2015—2016学年度第一学期期末考试九年级
    普通文章门头沟区2015年初三二模考试试卷附答案.doc
    普通文章Did you ever wonder how some of your favorit
    普通文章2016山东省武城县育才实验学校阶段质量检测抽考
    普通文章2016山东省武城县育才实验学校阶段质量检测抽考
    普通文章2015年秋季学期钦州港经济技术开发区中学九年级
    普通文章湖北省宜昌市点军区2016届九年级上学期期中英语
    相关文章
    如图,在平面直角坐标系中,点0为坐标原点,抛物线
    已知:AB是⊙0的直径,DA、DC分别是⊙0的切线,点
    兰州市2015—2016学年度第一学期期末考试九年级英
    下图是甲、乙两种固体物质在水中的溶解度曲线。下
    如图所示,广口瓶中盛有少量饱和澄清石灰水,小试
    湖北省宜昌市点军区2016届九年级上学期期中英语试
    2016学年广东实验中学中考一模英语试题附答案
    27.材料一:大众创业,万众创新。科技创新活动在全
    分析说明题 材料一:从直播周永康、令计划等高官的
    29.请你探究 材料一:最近有关空气污染的两则段子
    更多内容

    | 设为首页 | 加入收藏 | 联系站长 | 友情链接 | 版权申明 | 管理登录 | 
    中学教师网 信息产业部备案