最新公告:

  没有公告

您现在的位置: 教师备课网 >> 试题 >> 英语试题 >> 初中英语试题 >> 九年级 >> 正文
If you are given only 1yuan, could you live in a city for one 阅读理解答案,           ★★★
If you are given only 1yuan, could you live in a city for one 阅读理解答案,
作者:佚名 文章来源:网络 点击数: 更新时间:2018/6/29 9:17:49

If you are given only 1yuan, could you live in a city for one day? It seems this may be a little
 
difficult. But students from Xi'an did it.
On April 10, more than 60 students from a middle
school of Xi'an took port in the One Yuan Metropolis
Survival. Students not only have to live, but also have to
deal with a lot of hard tasks in this charitable(慈善的)
activity. It has happened in eight cities and is going to
four others, including Beijing, in May.
To make money, many students looked for part-time
jobs and experience how hard life was. Zhang Qiyue,14, asked more than 10 restaurants for a job
and finally got one chance. "We were upset when they said no. But gradually, we got used to it."
he said. After being a waiter for an hour, he got 25 yuan.
Some made use of their talents by singing and dancing in parks or shopping malls. Many
people who walked by took notice and helped them. Zhao Jiacheng,14, drew pictures and made
paper crafts (手工). "This showed it’s important to learn a special skill,” he said.
Living was hard, but finishing the tasks wasn't any easier. They went to different places to
finish tasks in a short time. The most amazing one was when they had to exchange things worth
thousands of yuan with only a piece of paper in half an hour. "We learned how to explain to others. From a balloon to a cake to a bottle of yogurt... after almost 20 tries, we succeed,” he said. They
will give all the money they made to poor schools in Tibet.
11. The students should             in this activity.
A. be given enough money    B. complete some easy tasks
C. live and finish difficult tasks    D. give away their pocket money (零用钱)
12. To make money, students tried many things EXCEPT             .
A. going to Beijing for work    B. doing part-time jobs
C. giving talent shows    D. drawing and making paper crafts
13. What did the students leant from (his activity?
a. Living was hard.
b. It was much easier to finish the tasks than living.
c. It was important to learn a special skill.
d. Success came from many tries.
A. abc    B. abd    C. bcd    D. acd
14. What's the main purpose of this activity?
A. To let studens from different cities communicate with each other.
B. To teach students how to make money.
C. To develop students’ living skills and social responsibility.
D. To make students realize the importance of learning a special skill.
【答案】11. C    12. A    13. D    14. C
【解析】这是一篇新闻报道,介绍了一些学生用一元钱在城市里生活一天,他们通过自己的努力做各种各样的事情来挣钱,让他们体会到生活的不易和学习技能的重要性。
11. 根据Students not only have to live, but also have to deal with a lot of hard tasks in this charitable(慈善的)activity.可知学生必须在这个城市生活和完成艰苦的任务;故选C
12. 根据To make money, many students looked for part-time和Some made use of their talents by singing and dancing in parks or shopping malls.以及drew pictures and made paper crafts (手工).故选A
13. 根据Living was hard和it’s important to learn a special skill以及after almost 20 tries, we succeed故选D
14. 根据这是一篇新闻报道,介绍了一些学生用一元钱在城市里生活一天,他们通过自己的努力做各种各样的事情来挣钱,让他们体会到生活的不易和学习技能的重要性。故选C
点睛:本篇是新闻报道类短文阅读,做题时要结合新闻报道的特点,题目涉及细节理解,词义猜测和推理判断,做题时要在了解文章大意的基础上,结合题目针对不同的题型采用不同的解答方式,比如细节理解题,我们要抓住里面的最有效的信息选择出正确的答案,总之理解透文章是做好一篇阅读理解的关键。


试题录入:admin    责任编辑:admin 
  • 上一个试题:

  • 下一个试题: 没有了
  • 【字体: 】【发表评论】【加入收藏】【告诉好友】【打印此文】【关闭窗口
      网友评论:(只显示最新10条。评论内容只代表网友观点,与本站立场无关!)

    最新文章 更多内容
    普通试题If you are given only 1yuan, could you live 
    普通试题Beijing World Hotel Sports Club阅读理解答案,
    普通试题A photo of a boy who arrived at school with 
    普通试题Some scientists say that animals in the ocea
    普通试题These days people are crazy about Wu Dajing.
    普通试题综合填空In today’s world, sleep experts oft
    普通试题阅读表达[1] I’m a 34-year-old man, married,
    普通试题写作 :51. 中央电视台《经典咏流传》节目的播出
    普通试题My father and I always had a bit of trouble 
    普通试题A few years ago, I was eating dinner with my
    相关文章
    Beijing World Hotel Sports Club阅读理解答案,
    A photo of a boy who arrived at school with a 
    Some scientists say that animals in the ocean 
    My father and I always had a bit of trouble in
    A few years ago, I was eating dinner with my c
    Is there an important exam right around the co
    I'm not much of a crier most of the time. 
    A. you’d better connect your child’s teacher
    My son Daniel began surfing at the age of 13. 
    17-year-old Brennan Agranoff,a colorblind boy
    更多内容

    | 设为首页 | 加入收藏 | 联系站长 | 友情链接 | 版权申明 | 管理登录 | 
    中学教师网 信息产业部备案